Despre mine

Am 37 de ani. Sunt un politician tânăr şi cred că societatea are nevoie de o generaţie nouă de politicieni, pentru că România anului 2017 are nevoie de o viziune adaptată anului 2017. Cred în competenţă, în seriozitate, în pregătire temeinică şi în rezultatele care vorbesc despre ceea ce eşti şi cât însemni ca politician.

 

Mi-am ghidat întreaga carieră după principiul paşilor mărunţi. Am fost învăţat şi am învăţat că în viaţă nu trebuie să sari etape şi fiecare pas care trebuie parcurs este o parte esenţială pentru formarea ta, ca om, ca profesionist. De aceea, nu voi accepta niciodată ca nepotismul şi clientelismul să ţină loc de competenţe şi pregătire profesională temeinică.

 

Sunt membru al Partidului Naţional Liberal de la 18 ani. Cred în principiile liberale - libertate individuală şi liberă iniţiativă - ca singură cale de a progresa. Stânga este incapabilă să ofere soluţii de dezvoltare, mai ales în noul context economic mondial. 


Întreaga mea carieră a fost concentrată în jurul unui domeniu vital pentru viitorul nostru: Sănătatea. Am absolvit Facultatea de Medicină şi am obţinut doctoratul în sănătate publică şi management sanitar. Am ales să fiu medic pentru a-i ajuta pe ceilalţi şi am decis să mă implic în politică din convingerea sinceră că pot schimba mai mult şi pot ajuta mai mulţi oameni.


PREŞEDINTE CNSAS. (2007-2014). Am acceptat să fiu preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru a încerca să schimb un sistem medical nereformat de 25 de ani, nu pentru a ocupa un fotoliu, nu pentru a perpetua risipa şi ineficienţa.


De aceea, am făcut primii paşi pentru introducerea Cardului Naţional de Sănătate, singurul instrument care elimină rețetele false, investigațiile frauduloase şi internările fictive. Altfel spus, s-au făcut paşii necesari pentru a stopa risipa resurselor din Sănătate, şi aşa puţine.

 

Am reuşit să obţin desfiinţarea listelor de aşteptare pentru bolnavii de hepatita C, pentru bolnavii de cancer şi pentru bolnavii care au nevoie de dispozitive medicale speciale. Cu alte cuvinte, am eliminat listele ruşinii şi ale negării demnităţii umane pentru oameni şi aşa greu încercaţi. 


Am reuşit să introduc în legislaţia românească directiva referitoare la tratamentele în străinătate ale cetăţenilor români şi am achitat cea mai mare parte din factura de 33 de milioane de euro pe care ţara noastră o avea de plătit pentru tratamentele făcute de români în străinătate. 

 

În cele 7 luni, cât am fost preşedinte al Casei, s-au făcut primii paşi către implementarea dosarului electronic al pacienţilor şi a fost înfiinţată Direcţia Generală de Monitorizare, Control şi Anti-fraudă din cadrul CNAS, ca metode de cheltuire eficientă a banilor şi eliminare a fraudelelor. 

 


PARLAMENTUL EUROPEAN. (2007-prezent). Am făcut paşi importanţi pentru a înlesni accesul cetăţenilor români la servicii medicale în ţările Uniunii Europene, pentru a informa pacienţii români în legătură cu drepturile pe care le au atunci când se tratează într-un alt stat membru şi pentru a transparentiza modul în care se iau deciziile la nivelul Uniunii Europene.


Am militat în permanenţă pentru o educare constantă în materie de sănătate, din convingerea că prevenţia este o metodă eficientă şi deloc costisitoare pentru a îmbunătăţi starea de sănătate a cetăţenilor europeni. 


Viziunea mea asupra Sănătăţii pune pacientul în centrul sistemului medical. Acest lucru înseamnă că orice decizie luată la nivel european sau la nivel naţional trebuie să aibă drept scop final serviciile medicale de calitate şi accesul egal şi necondiţionat la îngrijire.

 

Mai multe informații despre activitatea mea în Parlamentul European, găsiți pe:
http://www.europarl.europa.eu/meps/en/38420/CRISTIAN-SILVIU_BUSOI_home.html

 

Despre mine