Sunt un om politic tânăr şi cred că societatea românească are nevoie de o generaţie nouă de lideri care să răspundă exigențelor anului 2018. Cred în: oameni, competenţă, seriozitate şi în rezultatele care vorbesc despre ceea ce eşti şi cât însemni ca om politic.

Mi-am ghidat întreaga carieră după principiul paşilor mărunţi. Am fost educat și am învăţat că fiecare etapă este esenţială pentru formarea ta, ca om și ca profesionist. De aceea, nu voi accepta ca nepotismul şi clientelismul să ţină loc de seriozitate și de pregătire profesională temeinică.

Sunt membru al Partidului Naţional Liberal de la 18 ani. Cred în principiile liberale: libertate individuală, proprietate și liberă iniţiativă. Consider că acestea sunt cele mai bune căi pentru a progresa către o societate puternică și prosperă.

Întreaga mea carieră a fost concentrată în jurul unui domeniu vital pentru viitorul și bunăstarea noastră: Sănătatea Publică. Am absolvit Facultatea de Medicină şi am obţinut doctoratul în Sănătate Publică şi Management sanitar. Am ales să fiu medic pentru a-i ajuta pe ceilalţi şi am decis să mă implic în politică din convingerea că pot schimba în bine sistemul sanitar, pentru ca toți românii să aibă acces egal la servicii medicale de calitate.

PREŞEDINTE CNSAS (2007-2014). Am acceptat să fiu preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, nu pentru a ocupa un fotoliu, ci pentru transformarea, după model european, a unui sistem medical nereformat de 25 de ani.  Tocmai de aceea, am făcut primii paşi pentru introducerea Cardului Naţional de Sănătate, singurul instrument care elimină rețetele false, investigațiile frauduloase şi internările fictive. Altfel spus, am pus bazele eliminării risipei resurselor financiare din Sănătate, resurse care sunt şi aşa puţine.

Tot în perioada în care am condus CNAS, am desființat listele de aşteptare pentru bolnavii de hepatita C, pentru bolnavii de cancer şi pentru bolnavii care aveau nevoie de dispozitive medicale speciale. Acestea au reprezentat ani la rând listele ruşinii şi ale negării demnităţii umane pentru români.

Am introdus în legislaţia românească Directiva referitoare la tratamentele în străinătate ale cetăţenilor români. Totodată, am efectuat demersurile legale pentru achitarea facturii de 33 de milioane de Euro, pe care România o avea de plătit pentru tratamentele de care au beneficiat cetățenii români în străinătate.

Tot în cele șapte luni cât am fost preşedinte al CNAS, s-au făcut primii paşi către implementarea dosarului electronic al pacienţilor. În paralel, a fost înfiinţată Direcţia Generală de Monitorizare, Control şi Anti-fraudă din cadrul CNAS. Ambele măsuri au avut ca scop verificarea cheltuirii eficiente a banilor publici şi eliminarea fraudelelor din Sănătate.

PARLAMENTUL EUROPEAN( 2007-prezent). Sunt convins că prin finanțarea Cercetării în domeniul medical, investim, de fapt, în creșterea calității vieții noastre.  Viziunea mea asupra Sănătăţii pune pacientul în centrul sistemului medical. Acest lucru înseamnă că orice decizie luată la nivel european sau la nivel naţional trebuie să aibă drept scop asigurarea serviciilor medicale de calitate şi acces egal şi necondiţionat la îngrijire.

Ca eurodeputat am făcut și voi face în continuare tot ceea ce este necesar pentru ca pacienții români să fie tratați în mod egal cu ceilalți pacienți europeni, în toate țările membre UE. Militez pentru educație continuă în materie de sănătate și pentru informarea asupra drepturile pe care aceștia le au ca cetățeni europeni. Am convingerea că prevenţia este o metodă eficientă şi deloc costisitoare pentru a îmbunătăţi starea de sănătate a românilor.

Mai multe informații despre activitatea mea în Parlamentul European, găsiți pe:

http://www.europarl.europa.eu/meps/en/38420/CRISTIAN-SILVIU_BUSOI_home.html