Prosperitatea Europei, indiferent dacă este socială, economică sau de sănătate, depinde de cercetare și dezvoltare. Este mesajul pe care l-am transmis astăzi la reuniunea Grupului pe inteligență artificială din cadrul Rețelei parlamentare globale a OCDE.
Această criză ne-a arătat că trebuie să dezvoltăm instrumente care să fie adaptate lumii noastre globalizate, să investim într-o monitorizare mai bună, să dezvoltăm sisteme de avertizare timpurie mai eficiente, care se bazează pe inovație și pe tehnologii noi. Pentru a realiza toate acestea va trebui să finanțăm puternic o mai bună colectare, procesare și partajare a datelor, inclusiv a datelor de Sănătate, cu respectarea confidențialității și securității.
Avem nevoie de un cadru și un buget solid pentru Europa digitală.
Programul va spori investițiile în supercomputere, inteligență artificială, securitate cibernetică, abilități digitale avansate și va asigura o utilizare largă a tehnologiilor digitale în întreaga economie și societate.
Obiectivul nostru este să îmbunătățim competitivitatea Europei în economia digitală globală și să deținem supremația tehnologică la nivel mondial.